Hartige muffins met zongedroogde tomaatjes

Muffins met zongedroogde tomaatjes

Ingredienten voor muffins met gedroogde tomaat

8 gedroogde tomaten op olie
250 gram volkorenmeel
1 zakje bakpoeder
snufje zout
140 gr. maiskorrels uit blik
75 gr. margarine
snufje peper
4 eieren
10 eetlepels kwark
100 gram geraspte oude kaas

Muffins met zongedroogde tomaatjes

Bereiding van muffins met zongedroogde tomaat

Verwarm de oven voor op 190 graden. De mais goed laten uitlekken in een vergiet.
Smelt de margarine, ik doe dat zelf meestal door de margarine een paar seconden in de magnetron te zetten.

Meng de droge ingredienten meel/bakpoeder/zout/peper in een grote kom.

Doe de natte ingredienten in een andere kom.
Begin met de eieren, die klop je lichtjes los.
Doe dan de kwark en de gesmolten margarine er doorheen.

Dep de gedroogde tomaten op olie droog met een velletje keukenpapier.
Snijd de tomaten in kleine stukjes. Doe de tomaten en de kaas bij de overige natte ingredienten en roer het even door.
Doe nu ook de maiskorrels in deze kom.

Voeg nu de inhoud van de kom met de natte ingredienten bij de droge ingredienten en roer het geheel kort door

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Vul de muffinvormpjes tot maximaal 3/4.

Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar. Laat de muffins 5 minuten afkoelen voor je ze uit de muffinvorm haalt.

Een heerlijk tussendoortje maar ook prima te gebruiken als borrelhapje. Als je niet zo gek bent op oude kaas
dan kun je natuurlijk ook een andere pittige geraspte kaassoort gebruiken.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*