kaas uien muffins die eigenlijk geen muffins zijn

kaas uien muffins
kaas uien muffins

Let op dit is niet een standaardmuffin zoals je hem kent. Het is een muffin zonder deeg.
Hij is wel heel erg lekker dus hij hoort zeker op deze site thuis.

Ingrediënten voor muffins met kaas en ui:

500 gram uienringen
klein beetje roomboter
100 gram geraspte kaas
125 ml creme fraiche
6 eieren
12 muffinbakvorm siliconen (maar kan ook in een ingevette metalen muffinvorm)

kaas uien muffins
kaas uien muffins

Bereiden van muffins met kaas en ui:

De oven voorverwarmen op 180 graden.
Fruit de uienringen in een koekenpan zachtjes in een beetje roomboter totdat ze zacht geworden zijn.
Kluts in een schaal de eieren los met de creme fraiche, peper en zout, met eventueel nog een beetje knoflookpoeder.
Roer de kaas er door heen. Voeg nu ook het uienmengsel toe en roer het goed door elkaar.
Siliconen muffin vormpjes vullen met het mensel, in de oven goudbruin bakken op 180 graden in ongeveer 20 minuten. Ze zijn gaar als er een sateprikker droog uitkomt.
Met een combimagnetron met hete luchtoven gaat het sneller. Kijk goed uit dat ze niet te hard gaan dan is de bovenkant
donker maar nog niet helemaal gaar Even contoleren dus. Ook lekker als je bij de uienringen magere spekblokjes meebakt.
Bron: engellientje

Bij het snijden van de uien gaan onze ogen vaak tranen. Op deze pagina staat hoe dat komt en wat tips om te voorkomen dat onze ogen gaan tranen.

De webmaster heeft het recept Engelientje getest en de familie heeft zijn goedkeuring gegeven, deze muffins mag ik vaker maken (ach ze zijn zo makkelijk)
Wij hebben ze gegeten bij de borrel. Bij het volgende feestje komen ze zeker op de hapjeslijst te staan maar dan maak ik er wel kleine mini muffins
van die je in één of twee happen weg kan krijgen. Ik kan me ook voorstellen dat deze muffins het prima doen bij de high tea of bij de kerstbrunch.

Heb je zelf ook een lekker muffinrecept en mag ik die op deze site zetten? stuur dan een mailtje naar de de webmaster.
Mijn familie zit zich nu al te verheugen op de nieuwe varianten die ik dan ga testen..

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*