Spinazie kaas muffins

Maak in plaats van een standaard borrelhapje eens deze overheerlijke hartige spinazie kaas muffins
Maak in plaats van een standaard borrelhapje eens deze overheerlijke hartige spinazie kaas muffins

Let op: dit is niet een muffin zoals we hem kennen. Deze hartige muffin is niet gemaakt van deeg.
Deze spinazie kaas muffin is wel erg lekker dus ik wilde jullie dit recept niet onthouden.

Ingredienten spinazie kaas muffins:

3 eieren
100 gram geraspte pittige kaas (oude kaas of Parmezaanse kaas bijvoorbeeld)
takje fijngehakte peterselie
1 ui in ringen
½ zak verse spinazie
handje pijnboompitten
2 el Alpro Soya room
Peper en zout
klontje roomboter

Bereiden spinazie kaas muffins:

Verwarm de oven voor op 150 graden.
Klop 3 eieren los in kom en voeg er de sojaroom aan toe.
Voeg daarna de peterselie, geraspte kaas, pijnboompitten, peper en zout toe.
Klop het geheel goed door elkaar.
Fruit in een koekenpan met een klontje roomboter de uiringen gedurende enige minuten tot ze mooi goudgeel en glazig worden.
Voeg dan de verse spinazie toe en roerbak het geheel nog 2 minuten.
Laat het spinazie/ui mengsel een beetje afkoelen en voeg daarna toe aan het eimengsel.
Vet de muffin bakvorm in met roomboter.
Vul de muffinvormpjes met het spinazie/ei/kaas/mengsel en zet de spinazie kaas muffins ongeveer 10 minuten in de oven.
Eet deze hartige spinazie kaas muffins als lunch of avondeten.
1 of 2 muffins per persoon en serveer er eventueel een salade bij.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*