Light muffins met kwark en frambozen

Light muffins met frambozen en kwark
Light muffins met frambozen en kwark

Voor iedereen over me heen valt: deze muffins bevatten toch nog aardig wat calorieen. Een komkommer is gezonder.

Ingrediënten Light muffins met kwark en frambozen:

200 gram frambozen uit de diepvries (of vers natuurlijk)
100 gram zachte boter
100 gram suiker
1 theelepel zout
3 eieren
240 gram bloem
3 theelepels bakpoeder
150 gram magere kwark
100 milliliter slagroom
1 eetlepel frambozenjam

Light muffins met frambozen en kwark
Light muffins met frambozen en kwark

Bereidingswijze light muffins met kwark en frambozen:

Laat de frambozen een beetje ontdooien. Verwarm de oven voor op 175 graden.
Laat de boter even smelten in de magnetron.
Klop in een kom de boter, 100 gram suiker en een snufje zout romig.
Roer de eieren er één voor één doorheen.

Meng in een andere kom het bakpoeder en de bloem.
Roer het mengsel afwisselend met de kwark door het botermengsel.
Niet te lang blijven mengen, die paar kontjes maken niks uit.
Als je deeg voor muffins te langen blijft kloppen krijg je snel taaie muffins.
Roer de frambozen er voorzichtig doorheen.

Zet de papieren muffinvormpjes in het muffinbakblik.
Vul elk vormpje voor 3/4 met het beslag.
Bak de kwark frambozen muffins in ongeveer 25-30 minuten gaar in de oven op 175 graden.
Even laten afkoelen. (hoe moeilijk dat ook is, het ruikt heerlijk in je keuken)

Klop de slagroom stijf en voeg tijdens het kloppen de suiker of eventueel zoetstof toe.
Roer de frambozenjam en 1 eetlepel heet water door elkaar.
Versier de muffins met wat slagroom en de frambozenjam.
Om het nog iets “lighter” te maken kan je de slagroom vervangen door slankroom, of de slagroom helemaal weglaten

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*