muffins met zemelen, cranberry’s en kaneel

muffins met zemelen, cranberry's en kaneel
muffins met zemelen, cranberry's en kaneel

Ingrediënten voor muffins met zemelen, cranberry’s en kaneel:

200 gr. tarwezemelen
100 gr. All-Bran van Kellog’s of een ander volkoren ontbijtproduct
1,25 deciliter kokend water
2,5 deciliter magere melk
135 gr. gedroogde cranberry’s
40 gr. zoetstof (let op, niet elke zoetstof kan goed tegen verhitting)
1 ei
60 mililiter olijfolie
150 gr. volkorenbloem
11/4 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
1/4 theelepel zout

muffins met zemelen, cranberry's en kaneel
muffins met zemelen, cranberry’s en kaneel

Bereidingswijze van muffins met zemelen, cranberry’s en kaneel:

Meng in een kom de zemelen, het zout en het ontbijtproduct.
Giet het kokende water over het mengsel en roer om alles goed te mengen.
Roer de melk en de cranberry’s erdoor heen en houd het mengsel apart. Klop in een andere
kom het ei, de zoetstof en olie tot een geheel. Roer dit door het mengsel met de zemelen.
Roer in een grote kom bloem, bakpoeder en kaneelpoeder toe een mengsel.
Giet het mengsel met de zemelen over het bloemmengsel en roer tot alles net is gemengd.
Blijf nu niet te lang roeren, dan krijg je snel taaie muffins en dat is niet lekker.
Die paar klontjes kun je gerust laten zitten.

Gebruik papieren muffinvormpjes, dan hoef je geen boter of olie te gebruiken om de muffinvorm in te vetten
Bak de muffins circa 20 minuten in de oven op 190 graden tot een in het midden gestoken tandenstoker of
sateprikker schoon uit de muffin komt.
Laat de muffins nog 5 minuten afkoelen voordat je gaat aanvallen.
Goed voor ongeveer 12 muffins.

Doordat deze muffins vezelrijk zijn zul je snel een voldaan gevoel hebben.
Daarnaast zijn vezels gewoon heel erg gezond en goed voor de spijsvertering

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*