Amaretto muffins

Amaretto muffins bij de koffie. Does it get any better?
Amaretto muffins bij de koffie. Does it get any better?

Ingredienten voor muffins met Amaretto

125 gr. zelfrijzend bakmeel
125 gr. boter
60 gr. amandelpoeder
4 eetlepels amaretto
100 gr. suiker
2 eieren
250 gram mascarpone
65 gram witte chocolade (maar liefhebbers van andere chocolade… ga je gang)
snufje zout

Bereiden van muffins met Amaretto

De oven vast laten voorverwarmen op 200 graden celcius.
Meng in een kom het amandelpoeder met de bloem en een klein beetje zout.
Meng in een andere kom de suiker samen met de boter tot je een romig mengsel krijgt.
De boter kan je eventueel vast een beetje laten smelten in de magnetron of in een pannetje.
Meng hierdoor de eieren tot je een mooi smeuig mengsel krijgt.
Hierna voeg je de Amaretto toe en de mascarpone en roer het mengsel weer even door.
Daarna schep je de witte chocolade (vooraf met een scherp mes even in heel kleine stukjes hakken) erdoor.
Doe nu de inhoud van de kom met de natte ingredienten bij de kom met de droge ingredienten.
Roer het geheel kort door elkaar. Let op: niet te lang blijven roeren, daar krijg je taaie muffins van.
De muffinvorm even invetten of papieren muffincups gebruiken.
Vul nu de muffinvormpjes met het mengsel.
Bak de Amarettomuffins in een oven van 200 graden in ongeveer 20 minuten gaar.
Nog even laten afkoelen en de Amaretto muffins zijn klaar om op te eten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*