Appel kaneel muffins

Maak zelf de lekkerste appel kaneel muffins
Maak zelf de lekkerste appel kaneel muffins

Voor het maken van lekker zoete appel kaneel muffins hoef je echt geen keukenprinses te zijn. Ga uit van het basisrecept voor muffins.

Schil een zoete stevige appel en snij kleine blokjes. De appelblokjes rol je even door een mengsel van suiker en kaneel.

Doe bovenop elke muffin een klein stukje appel, dat vooraf door suiker en kaneel is gerold. Duw de stukjes appel in het beslag.

Daarna gewoon bakken volgens het basisrecept voor muffins. Eenvoudig te maken en ze zijn heel erg lekker voor bij de brunch,

als verjaardagstraktatie op school of voor zomaar voor de lekkere trek.

Maak zelf de lekkerste appel kaneel muffins
Maak zelf de lekkerste appel kaneel muffins

Zoals hierboven geschreven is, is een heel eenvoudig recept. Een ander recept staat hieronder.

Een klein beetje anders maar ook een heel eenvoudig muffin recept.

Appel Kaneel Muffins recept

Ingediënten voor appel kaneel muffins

  • 2 zoete stevige appels
  • 250 gr. bloem
  • 60 gr. bruine basterdsuiker
  • 2,5 theelepel bakpoeder
  • 50 gr. boter
  • 1,5 deciliter melk
  • zout
  • 1 tl kaneel
  • 2 eieren

Zo maak je simpele appel kaneel muffins

De oven voorverwarmen op 200 graden. De twee appels schillen en in kleine stukjes snijden. Kaneel over de appel stukjes strooien.

De boter laten smelten in een pannetje (of in de magnetron voor de mensen met weinig tijd).

De bloem, suiker, bakpoeder en het zout door een zeefje halen boven een kom.

In een andere kom de eieren en de melk en de boter mengen. Daarna de inhoud van de beide kommen mengen.

Roer alles met een  lepel door elkaar. Maak je niet teveel zorgen over de laatste klontjes. Nu strooi je de klein gesneden appelstukjes over het deeg.

Nogmaals even doorroeren. Vul de muffinsvormpjes met het beslag. De vormpjes vullen voor 2/3e deel. Bak de muffins 20 tot 25 minuten.

Als ze mooi goudbruin zijn en je kan er een sateprikker in steken en schoon eruit halen, dan zijn ze klaar.

Nog even laten afkoelen op een rooster en komt het belangrijkste deel…. proeven! Eet smakelijk.

Meer over Kaneel

Kaneel en appel zijn al jaren een goede en populaire combinatie. Kaneel is een echte smaakmaker.

In poedervorm is het vrij goedkoop te vinden in de winkels maar in zijn ruwe vorm zijn het kleine stokjes.

De stokjes zijn de binnenbast van de scheuten van de kaneelboom.

De naam kaneel komt daar ook vandaan: Canella (Latijn) heeft als betekenis stokje.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*