Bananen muffins met fudge topping

bananen muffins met fudge topping

Een heerlijk zoete muffin, ideaal om net even die twee bananen op te maken die al wat bruin beginnen te worden op te maken.
De fudge topping is heel eenvoudig te maken. Ik weet je fudge ook van voor af aan zelf kunt maken maar voor de snelheid maak
ik gebruik van gebruik van een paar kant en klare fudge blokjes. Met dit recept kun je ongeveer 12 bananen muffins maken.

Ingredienten voor Bananen Muffins met Fudge topping

2 rijpe bananen
150 gram suiker
100 gram boter
2 eieren
250 gram bloem
1 pakje bakpoeder (15 gram)
6 blokjes zachte fudge
2 a 3 eetlepels melk

Bereiding van Bananen Muffins met Fudge topping

Verwarm de oven voor op 190 graden
Pel de bananen en prak ze fijn in een kom met een vork of gebruik een staafmixer
Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje
Doe de gesmolten boter bij de bananen puree
Doe ook de suiker en de eieren in de kom bij de bananen puree
Meng alles even goed door elkaar

In een andere grotere kom doe je de bloem en het bakmeel. Mix de twee even door elkaar en maak een kuiltje in het midden.
Doe nu de inhoud van de kom met de bananen puree in de kom met de bloem
Even alles kort goed door elkaar mengen met een spatel.
Blijf niet te lang mengen, daar krijg je taaie muffins van.
Verdeel het deeg over de muffinvormpjes, tot ongeveer ¾ vullen per muffinvormpje
Zet de muffin gedurende 15 tot 20 minuten in de oven op 190 graden.

Zo maak je de fudge topping

Nu heb je mooi even de tijd voor het maken van de fudge topping.
Doe 6 blokjes zachte fudge in een kommetje en doe er 2 a 3 eetlepels melk bij.
Zet het kommetje ongeveer 10 sec in de magnetron, haal het kommetje er dan weer uit en roer even door met een theelepel,
herhaal dit een paar keer tot je een soort sausje hebt die je straks als topping gaat gebruiken.
Als de muffins klaar zijn bestrijk je de muffins met de fudge topping, veel simpeler kan het niet

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*