Bananen muffins met honing

bananen muffins met honing

Ingrediënten bananen muffins met honing:

2 bananen
50 g roomboter
2 eieren
150 ml volle melk
150 ml vloeibare honing
300 g zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel gemalen kardemom
6 walnoten in stukjes

Bereiden bananen muffins met honing:

De oven vast voorverwarmen op 200 °C. De bananen met staafmixer of vork pureren in een kom. Dan de boter smelten,
ik doe dat meestal in de magnetron.
De honing en de boter door bananenpuree roeren. De eieren lichtjes loskloppen en ook mengen met bananenpuree.
Dan de melk door banaanmengsel roeren. Boven een andere kom het bakmeel met bakpoeder en kardemom zeven.
Je hebt nu dus twee komeen, één met droge ingredienten en één met ‘natte’ ingredienten.
De kom met natte ingredienten is nu dus bij de kom met droge ingredienten gevoegd.
Nu het bananenmengsel met vork of pollepel snel door bakmeel scheppen een paar klontjes is geen bezwaar.

de muffin die een ijshockeypuck werd

Te lang door roeren is een garantie voor taaie muffins of ijhockeypucks dus beheers je laat die klontjes zitten.
Nu het mengsel over muffinvormpjes verdelen en bestrooien met walnoot.
De muffinvorm op een rooster in het midden van oven zetten en de muffins in ongeveer 25 min. gaar bakken.
Laat de bananen muffins met honing 5 min. afkoelen op een rooster buiten de oven.
Nu kan je de Bananen muffins uit de vormpjes halen
Eet smakelijk!

Bananen muffins kunnen eigenlijk altijd wel. In Amerika is het voor veel mensen een ontbijt. Door de Walnoten hebben deze muffins toch een heel bijzondere volwassen smaak.

Varianten zijn makkelijk te maken met deze muffins. In plaats van walnoten kan je ook kiezen voor een ander soort noot.
Met Pecannoten lijkt me ook heel erg lekker.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*