chocolade muffins met rozijnen

Ook al zo lekker: een paar rozijntjes door je chocolade muffins
Ook al zo lekker: een paar rozijntjes door je chocolade muffins

Ingredienten voor chocolade muffins met rozijnen

100 gram chocolade (melk of puur)
150 gram bloem
100 gram boter
150 gram poedersuiker
4 eieren
Half zakje bakpoeder
4 eetlepels cacao
Handje rozijnen

Bereiden chocolade muffins met rozijnen

De oven voorverwarmen op 175 graden.
Breek de chocolade in stukjes. (nee, niet stiekum vast proeven hoe de chocolade smaakt haha)
De boter en de chocolade laat je smelten in de magnetron of ouderwets in een pannetje.
Meng in een andere kom de bloem met cacao, bakpoeder, en poedersuiker. Roer daarna de eieren er met een vork erdoor.
Voeg de gesmolten boter en chocolade toe samen met een flinke hand rozijnen en roer erdoor, niet te lang roeren,
die paar klontjes moet je voor lief nemen. Te lang roeren geeft taaie muffins
Doe het mengsel in de muffinvormpjes en bak de chocolade rozijnen muffins op 175 graden in ongeveer 20 minuten gaar.

Haal de chocolade muffins uit de oven en laat ze nog 5 minuten afkoelen op een rooster voor je de muffins uit de muffinvorm haalt.
(probeer je te beheersen ondanks de heerlijke geur in je keuken)
Zo zie je maar, je hoeft geen chef kok te zijn om deze chocolade rozijnen muffins te maken, het is echt een heerlijk en simpel recept.

Veel mensen houden ook van noten in chocolade muffins. Je zou dus ook nog een handje noten kunnen toevoegen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*