Kaneel muesli muffins

Zie het een beetje als ontbijt, deze muesli kaneel muffins
Zie het een beetje als ontbijt, deze muesli kaneel muffins

Ingredienten voor kaneel muesli muffins

200 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram muesli
75 gram boter
2 theelepeltjes kaneel
1  winterwortel (even raspen)
75 gram suiker
2 eieren
100 ml melk

Bereiden kaneel muesli muffins:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer in een flinke kom de muesli, het bakmeel, de suiker en de kaneel door elkaar.
Schrap de winterwortel schoon en rasp de winterwortel. Doe de wortelrasp in de kom met de muesli.
Dan de boter even smelten, dat kan heel makkelijk en snel in de magnetron.
Kluts in een andere kom de eieren los met de melk. Doe er ook de gesmolten boter bij.
Roer daarna de gesmolten boter met de losgeklopte eieren en melk door het mueslimengsel.
De kom met de natte ingredienten doe je dus bij de droge ingredienten.
Let op: niet te lang blijven roeren, een paar klontjes is niet erg.

Als je te lang blijft roeren krijg je taaie muffins en dat is zonde van al je werk.

Vet de muffinvormpjes in met een beetje boter, of gebruik papieren muffin vormpjes.
Verdeel het deeg over de vormpjes. Vul de vormpjes tot ongeveer 2/3e deel, ze gaan nog rijzen.
Bak de muffins in 20 minuten goudbruin gaar.

Met een sateprikker kan je controleren of de muffins gaar zijn:
steek de sateprikker in het midden van de muffin, als de sateprikker er schoon uit komt zijn de muffins klaar.
Laat de muffins nog 5 minuten afkoelen in het muffin bakblik, haal dan pas de muffins uit de muffinvorm.

Veel plezier met dit lekkere kaneel muesli muffin recept!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*