Muffins met vijgen en walnoten

Een heel verrassend recept: muffins met vijgen en walnoten
Een heel verrassend recept: muffins met vijgen en walnoten

Lekker muffin recept met vijgen en walnoten.

Ingredienten voor muffins met vijgen en walnoten

300 gr. bloem
1 zakje bakpoeder
100 gr. suiker
60 gr walnoten
250 ml. volle melk
2 eieren middelgroot
75 gram roomboter
snufje zout
200 gr. verse of gedroogde vijgen

Bereiden van muffins met vijgen en walnoten

De oven vast voorverwarmen op 180 graden.
De vijgen in heel kleine stukjes snijden. Ook de walnoten even heel fijn breken of met de platte zijkant van een flink mes fijn breken.
Meng de bloem, bakpoeder, zout, gehakte walnoten, vijgenstukjes in een kom.
Dit is dus de kom met de droge ingredienten

Meng in een andere kom alle ‘natte’ ingredienten dus de melk, eieren, gesmolten roomboter.
De boter kan je smelten in een pannetje maar ik doe het zelf vaak even een paar seconden in de magnetron.
Nu meng je de natte en de droge ingredienten in een kom.
Even kort doorroeren en maak je niet te druk over een paar klontjes, dat is geen probleem.
Te lang doorroeren in muffindeeg geeft taaie muffins en zou jammer zijn.

Vet de muffinvorm in met wat boter of olie of gebruik papieren muffincups.
Vul met de muffinvormpjes tot 3/4 met het deeg.

Laat de muffins ongeveer 25 minuten bakken op 180 graden in de voorverwarmde oven.
Met een sateprikker kan je testen of de muffins van binnen gaar zijn.
Als de muffins klaar zijn nog even op een rooster laten afkoelen.

Eet smakelijk!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*