speculaas muffins

Erg leuk voor de feestdagen: speculaas muffins
Erg leuk voor de feestdagen: speculaas muffins

Speculaas muffins zijn heel eenvoudig zelf te maken.
Speciaal voor de periode rond sinterklaas (en eigenlijk zijn deze muffins altijd wel heel erg lekker) een variant op de basismuffins: lekkere speculaasmuffins.

We gaan uit van het basisrecept voor muffins maar dan met zelfrijzend bakmeel. Je kunt ook gewoon bloem gebruiken maar dan moet je er wel nog 2 ½ theelepel bakpoeder bij doen,
anders gaan de cakejes niet mooi rijzen en we willen wel muffins met een mooie toef!

Met dit recept kan je ongeveer 12 grote heerlijk geurende speculaasmuffins maken.
Bewaar ze in een goed afgesloten trommel.
Niet alleen omdat ze dan langer lekker blijven maar ook voor kindertjes en echtgenoten die niet van de muffins af kunnen blijven (geintje)

Ingrediënten voor speculaas muffins

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 ml melk
  • 60 gram suiker
  • 2 eieren
  • 50 gram zachte boter
  • 1 eetlepel speculaaskruiden (zelfde als koekkruiden)

Zelf speculaas muffins maken, hoe doe je dat?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Gebruik 2 aparte kommen: 1 voor de droge ingrediënten en 1 voor de ‘natte’ ingrediënten
  • In de ene kom meng je het zelfrijzend bakmeel, suiker en de speculaaskruiden
  • In de andere kom meng je de zachte boter met de melk en de eieren
  • Nu kan je droge ingrediënten bij de natte ingrediënten doen
  • Kneed het deeg zo kort mogelijk (die paar laatste klontjes zijn geen probleem, te lang kneden geeft rubberige muffins en daar zitten we niet op te wachten)
  • Vet de muffinvorm in of gebruik van die papieren muffinvormpjes
  • Vul de muffinvormpjes tot ongeveer 2/3
  • Zet de muffins in de oven en na 20 a 25 minuten (even testen met een sateprikker) zijn ze klaar

Nu nog heel even laten afkoelen, maar ik durf te wedden dat je eerste al heet wil proeven, ze ruiken zo verschrikkelijk lekker die speculaasmuffins.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*