Vanillemuffins met stukjes chocolade

Overheerlijke muffins met stukjes chocolade
Overheerlijke muffins met stukjes chocolade

De meest bekende muffin is waarschijnlijk wel de gewone vanillemuffin.
De lekkerste variant daarop (in mijn ogen dan he, maar ik ben dan ook een echte chocoladefreak) is de vanillemuffin met stukjes chocolade.

Ik gebruik zelf graag chocolate chips, dat is niet omdat ik te lui ben om even een chocoladereep te snijden,
maar omdat die chocolate chips minder snel smelten dan de gewone chocolade van een reep.
Chocolate chips (of choc chips, of chocolade druppels) houden dus beter hun vorm en zijn meer knapperig, zelfs na het bakken in de oven.
Waar je voor kiest moet je zelf weten, met een lekkere reep chocolade kan het ook gewoon.

Overheerlijke muffins met stukjes chocolade
Overheerlijke muffins met stukjes chocolade

Waar koop je chocolate chips?

In de kleine supermarkten zijn chocolate chips meestal niet te koop.
On-line kan je ze bestellen bij bijvoorbeeld de bakzolder, ze heten daar chocolade druppels.

Ingrediënten voor vanillemuffins met stukjes chocolade

  • 300 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 80 gram suiker
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gram chocolade (reep in stukjes hakken of chocolate chips)
  • 230 ml melk

Hoe maak je muffins met chocolate chips?

  • Begin met eerst de oven voor te verwarmen op 200 graden
  • Boter smelten in een pannetje
  • In de ene kom doen we alle droge ingrediënten: bloem, bakpoeder, suiker. Dit even mengen
  • In de andere kom de natte ingrediënten: gesmolten boter, eieren, vanille extract, melk en de chocolade. Alles goed door elkaar mengen
  • Nu doen we de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en we roeren dit kort door elkaar. Let op: ik zei kort, anders worden de muffins rubberig. De boel moet net gemengd zijn, een paar klontjes is niet erg.
  • Vet de muffin bakvorm in of gebruik vrolijke papieren muffin vormpjes
  • Vul de holletjes tot 2/3
  • Zet de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven
  • Bak de muffins gaar in ongeveer 20 minuten
  • Als de muffins een mooie toef hebben en goudbruin zijn dan zijn ze gaar (even testen met een sateprikker)
  • Laat de muffins afkoelen op een rooster

Probeer er maar eens van af te blijven tot ze helemaal afgekoeld zijn

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*